П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ВійнаІсторії

Всеволод Воловик, український розвідник, доброволець. Загинув 21 листопада 2014 року під Донецьком.

Всеволод з позивним ” Сєва” з самого початку Революції Гідності взяв активну участь в боротьбі за волевиявлення українського народу.

Як тільки російські окупанти захопили Крим, він разом з побратимами висунувся туди для розвідки на місці. Адже мав за плечима військову службу пов’язану з розвідувальною діяльністю.

Дуже активні бої для нього розпочалися, коли кремлівські найманці зайшли в материкову Україну.

Всеволод знову почав займатися розвідкою. Під час одного розвідвиходу у Луганську область, він потрапив під мінометний обстріл. Одна з мін вибухнула поряд, Сєву контузило і він попав у полон разом з побратимом.

Кілька місяців їх окупанти тримали в себе, катували. Поки друзі не викупили їх..

З осені 2014 року Всеволод разом з своєю групою почав працювати під Донецьким аеропортом. Це були дуже вдалі часи. Бійці ДУК Правий сектор разом із бійцями 74 ОРБ зуміли деблокувати і визволити селище Опитне майже без пострілів.

Хлопці вдало замінували всі підходи до села і просто чекали, як окупанти підриваються.

Вони переодягалися в російську форму, йшли до окупантів в тил і там робили свою роботу.

21 листопада 2014 року Всеволод Воловик вчергове вів свою групу на завдання. До цього моменту ніхто не знає, як так сталося. Бійці попадають на міну. Всеволод від важких поранень помирає. Разом з ним його побратим з позивним Морпєх.

Так закінчилася доба легендарного українського розвідника. Який вмів, знав і хотів воювати. Проте війна справді забирає найкращих.

– Ad

Залишити відповідь