Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

У Парижі поліцейський впритул вистрілив у протестувальника гумовою кулею

У разі некоректного застосування зброї постріл з LBD може бути смертельним

В столиці Франції під час маршу проти пенсійної реформи поліцейський вистрілив гумовою кулею в маніфестанта майже в упор. Відстань до активіста не перевищувала 2 м, хоча мінімальна безпечна дистанція для застосування цього типу зброї становить 10 м.

Після того, як прокуратура почала розслідування, в префектурі поліції назвали дане відео таким, що вирвано з контексту, передає RFI.

На кадрах, знятими очевидцями, закритий маскою поліцейський стріляє в натовп протестуючих в той момент, коли його колеги наносять по маніфестантам удари кийками. Після цього один з учасників акції падає на землю. Чи був він поранений гумовою кулею, з відео не зрозуміло.

У цьому випадку поліцейський використовував проти протестуючих LBD (Lanceur de balles de défence). Цей тип зброї стріляє 40-мм снарядами з каучуку і може вражати цілі, що знаходяться на відстані до 50 м. Згідно з внутрішніми правилами, поліцейські можуть стріляти з LBD для самооборони, але цілитися повинні тільки в руки, ноги і корпус з дистанції не менше 10 метрів. У разі некоректного застосування постріл з цього зброї може бути смертельним.

Залишити відповідь