П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

В Гімалаях після сходження лавини зникли 7 людей

19 січня стало відомо, що в Непалі в гірському таборі на горі Анапурна після сходження лавини зникли 4 громадянина Південної Кореї та 3 місцевих жителів.

Про це повідомляє AFP.

Група, яка зникла безвісти, знаходилась біля базового табору Анапурна приблизно на 3230 метрів  над рівнем моря, коли лавина вдарила після сильних снігопадів у п’ятницю.

Родичі зниклих корейців прибули до Катманду разом з кількома посадовими особами, посланими Сеулом, щоб допомогти в аварійно-рятувальних заходах.

“Ведуться пошуково-рятувальні роботи, але погода та сніг у цьому районі ускладнюють великий прогрес”, – сказала Міра Ачарія з туристичного департаменту Непалу.

У суботу були відправлені вертольоти, щоб врятувати близько 200 людей, що опинилися навколо Аннапурни та інших довколишніх гір після інциденту.

Фотографії з району, якими поділилися у соціальних мережах, показали пансіонати вздовж трекінг-маршруту, просякнутого товстим шаром снігу.

Власник пансіонату Tek Gurung, що допомагає в пошуковій операції, заявив, що на пішохідні стежки випало більше двох метрів снігу.

“Ми шукали з вчорашнього дня, але ще нічого не знайшли. Тут дуже вітряно і сніжно, обшукати засніжені ділянки пішки складно”, – сказав Гурунг AFP по телефону.

“Сніг і досі падає”, – додав він.

Шість зниклих безвісти були частиною однієї експедиції, а один непальський носильник супроводжував іншу групу.

Четверо іноземців – два чоловіки та дві жінки – входили до команди 11 членів південнокорейських громадян.

Залишити відповідь