Вівторок, 16 Квітня, 2024
Події

Літак у Тегерані був збитий двома ракетами “земля-повітря”

Організація цивільної авіації Ірану опублікувала другий попередній звіт щодо катастрофи літака Міжнародних авіаліній України Boeing-737 в Тегерані 8 січня, в якій загинули всі пасажири і весь екіпаж.

Про це повідомляється на сайті організації.

Згідно зі звітом, український літак був збитий двома ракетами класу “земля – повітря” Tor-M1 малого радіусу дії і у ньому докладно описується хронологія подій.

Так, пілот втратив зв’язок з диспетчером на висоті в майже 2,5 км. Літак зник з екранів вторинного спостереження о 6:15, а з головних систем – о 6:18.

Водночас Іран зазначає, що в нього немає коштів для декодування “чорних скриньок”, ігноруючи запити України щодо їх передачі. Згідно з повідомленням, ці “чорні скриньки” є “одними з найпередовіших у своєму класі у світі”. Французькі і американські агентства з розслідування авціаційних катастроф відмовилися надавати Ірану необхідне обладення для їх розшифровки.

Зазначається, що звіт не є остаточним результатом розслідування і воно будет тривати доти, поки не будуть виявлені всі аспекти трагедії.

Залишити відповідь