Середа, 24 Квітня, 2024
Події

У США зафіксований перший хворий новим китайським вірусом

Перший випадок зараження китайським коронавірусом зафіксований в США в штаті Вашингтон. У лікарнях, вже роблять екстрені заходи для виявлення потенційно заражених людей.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Повідомляється, що пацієнт який був госпіталізований з пневмонією на минулому тижні, недавно їздив до міста Ухань в Китаї, де, як передбачається, виник спалах.

Місцеві чиновники відмовилися ідентифікувати пацієнта, який, як кажуть, досить хворий.

Дослідники перевірили зразки від пацієнта на наявність вірусу, позитивні результати були отримані на вихідних.

Новини про перший випадок у США надходять на тлі зростаючих доказів того, що вірус поширюється від людини до людини, хоча не ясно, наскільки легко.

“Є ще багато питань, на які ми не знаємо відповідей, ніж те, що ми знаємо. Наприклад, що таке джерело? Ми точно не знаємо. Місцезнаходження, ймовірно, було ринком живих тварин, але ми не знаємо конкретної тварини”, – сказав доктор Вільям Шаффнер, професор профілактичної медицини та інфекційних хвороб Медичного центру університету Вандербільт у Нешвілі.

Доктор Шаффнер попередив тих, хто подорожує до Китаю, щоб уникали відвідування ринків живих тварин та трималися на відстані від усіх живих тварин, включаючи одомашнених сільськогосподарських тварин. Мандрівники до Китаю повинні практикувати хорошу гігієну рук, додав він, і зробити все можливе, щоб уникнути тих, хто кашляє чи чхає.

Залишити відповідь