Субота, 20 Квітня, 2024
Події

США з п’ятниці посилять правила видачі віз вагітним жінкам

In this photo taken on Jan. 24, 2019, Denis Wolok, the father of 1-month-old Eva's father, shows the child's U.S. passport during an interview with The Associated Press in Hollywood, Fla. Every year, hundreds of pregnant Russian women, like Wolok's wife, Olga Zemlyanaya, travel to the United States to give birth so that their child can acquire all the privileges of American citizenship. (AP Photo/Iuliia Stashevska)

США посилюють правила видачі віз вагітним жінкам для обмеження так званого “пологового туризму”.

Про це повідомляє AP.

Заявниці, які, на думку консульських працівників, прибувають в США в основному для того, щоб народити, тепер будуть розглядатися як інші іноземці, що прибувають в США для медичного лікування. Вони повинні будуть довести, що їдуть на лікування і у них є гроші, щоб заплатити за нього.

Держдепартамент планує оприлюднити нові правила в четвер. Вони набудуть чинності в п’ятницю.

Практика приїзду в США для пологів в основному легальна, хоча є окремі випадки, коли влада заарештовує операторів агентств з “пологового туризму” за шахрайство з візами або ухилення від сплати податків. А жінки часто чесно заявляють про свої наміри при оформленні віз і навіть показують підписані контракти з лікарями і лікарнями.

Адміністрація Трампа обмежує всі форми імміграції, але президента особливо турбує питання про громадянство за правом народження – кожен, хто народився в США, вважається громадянином, згідно з Конституцією. Він виступав проти цієї практики і погрожував покінчити з нею.

Регулювання туристичних віз для вагітних жінок – це один із способів вирішити цю проблему, який однак піднімає питання про те, як офіцери визначатимуть, чи вагітна жінка, і чи може жінка отримати відмову від прикордонників на основі підозри у вагітності.

Залишити відповідь