Четвер, 28 Березня, 2024
ЕксклюзивСпортФоторепортаж

Тут виховують чемпіонів: підсумки ІІ міжнародного турніру з греко-римської боротьби пам‘яті загиблих воїнів АТО

Ми вже писали, що з  9 по 10 лютого в Києві в спорткомплексі «Мередіан» відбувся міжнародний турнір з греко-римської боротьби, присвячений пам‘яті загиблих воїнів АТО, організаторами якого були КДЮСШ “Школа спорту” за підтримки Благодійного фонду “Воля» та його засновника Валентина Манька.

На турнірі змагалися діти віком від 6 до 18 років, в 22 вагових категоріях. Більше ніж 500 молодих атлетів прибуло на турнір з 10 країн світу, в тому числі з Італії, Молдови, Литви, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Угорщини, Казахстану.

Почесними гостями турніру були відомі спортсмени, тренери, спортивні функціонери, які дуже високо оцінили рівень турніру. Насправді, за кількістю учасників – це другий рік поспіль наймасштабніший турнір, і те, що на чемпіонаті Європи, який проходив одночасно в Італії, наша збірна здобула багато перемог – заслуга якраз таких турнірів, які готують молодь до серйозних змагань.

Перемоги українських спортсменів неможливі як без якісної підготовки, так і без серйозних випробувань на змаганнях, а також, що є реальністю нашого спорту – підтримки меценатів. Всі учасники дякували Валентину Маньку, який зміг надати достатню підтримку турніру для проведення його на такому високому рівні.

Окремо варто відзначити, що почесними гостями турніру також були відомі волонтери та ветерани, пам’яті їх загиблих побратимів і проводився турнір.

Вони ж і брали участь в нагородженні переможців.

Результати турніру було опубліковано на сайті Федерації греко-римської боротьби.

Високий рівень організації турніру, наявність таких меценатів, як Валентин Манько, додаткова мотивація для молодих спортсменів в присутності тих, хто забезпечив мир та спокій на українській землі – запорука підготовки майбутніх чемпіонів.

Залишити відповідь