Субота, 20 Квітня, 2024
Події

Башар Асад добиватиметься повної перемоги в Алеппо та Ідлібі

In this photo released Thursday, May 10, 2018, by the Syrian official news agency SANA, Syrian President Bashar Assad speaks during an interview with the Greek Kathimerini newspaper, in Damascus, Syria. In the interview published Thursday, Assad said the current U.S. administration is inconsistent and nothing can be achieved with it in terms of ending the raging conflict in his country and that he hoped there is no direct confrontation between the U.S and Russia in Syria. (SANA via AP)

Військові режиму Асада у Сирії не складуть зброю, «поки рано чи пізно» не доб’ються повної перемоги.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, життя і економічна ситуація в Алеппо “стануть кращими, ніж будь-коли раніше” після того, як сирійські війська взяли місто під свій повний контроль.

“Це звільнення не означає кінець війни і не означає кінець планів, кінець тероризму чи капітуляцію ворогів…Це означає, що ми кинули їх долілиць у бруд на знак прелюдії перед цілковитою перемогою”, – сказав Асад.

Асад додав, що боротьба за все Алеппо разом із контрольованою повстанцями сусідньою провінцією Ідліб триватиме, попри спротив Туреччини, яка межує з обома провінціями і підтримує повстанців.

Туреччина направила війська і техніку в Ідліб, щоб спробувати стримати наступ сирійських військ, в той час як турецькі дипломати перебувають в Москві для переговорів з Росією, головним союзником Асада. США засудили наступ сирійського уряду на Ідліб, і висловили підтримку Туреччині.

Сирійські сили, підтримувані російською авіацією, взяли під контроль більшу частину Алеппо, захопивши за один день близько 30 сіл.

Залишити відповідь