Середа, 13 Березня, 2024
ВійнаЕксклюзив

Важкий бій у районі Золотого на Луганщині: є втрати серед бійців та території

Підтримувані Росією бойовики атакували позиції української армії у районі Золотого на Луганщині, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на штаб української воєнної Операції об’єднаних сил.

Сьогодні, зранку 18 лютого збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.
Окупанти ведуть обстріли по нашим захисникам із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовує міномети калібру 120 мм. Також противник веде вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

– йдеться в повідомленні.

Сьогодні о 5 ранку російські війська атакували українські опорні пункти в районі Золотого, станом на 8.00 йде безперервний важкий бій із застосуванням всіх видів зброї, включаючи артилерію калібру 152 мм, міномети 120 мм. Противник на широкому фронті накриває бойові порядки 72-й і 93-й механізованих бригад в районі ділянки розведення Золоте-Орехово-Новотошківка. На одному з опорних пунктів був ближній бій з російською штурмовою групою. Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, підтягуються резерви.

Таких широкомасштабних бойових дій на фронті не було з 2018-го року.

– пише журналіст Юрій Бутусов.

Спікер волонтерської спільноти InformNapalm повідомляє, що наразі підтверджені втрати: 4 загиблих, п’ятеро поранених та втрата двох з трьох опорних пунктів.

Реакції офіційної влади, Президента України на цю ситуацію на момент написання матеріалу немає.

На фронті зараз дуже не вистачає Сивохо. Він би міг десантуватися в зону бойових дій. Та на «нормальном языке» презентувати окупаційним військам свою платформу примирення. Може би навіть пройшовся з ними в спільному патрулі по наших тільки що захоплених окопах, з ентузіазмом підтверджуючи слова про те, що не треба було «укропам» проходити на «землю Донбасу».

пише журналіст Сергій Висоцький.

Ціна миру з РФ…
Де наша реакція?
Що робимо?

коментує ситуацію екс-заступник командира ДУК “Правий Сектор” Валентин Манько.

Україна має вимагати негайного засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку з актом агресії Росії в Золотому і порушенням мирних домовленостей. Президент повинен ініціювати невідкладні консультації з керівниками Німеччини та Франції. Такі консультації мають відбутися з Альянсом.

вважає дипломат Данило Лубківський.

Залишити відповідь