Вівторок, 19 Березня, 2024
ВійнаЕксклюзив

Лариса Гайдаш, з позивним “Лиса”: на війні чотири роки

Лариса Гайдаш, з позивним “Лиса” на війну прийшла у 2016 році і зразу завоювала авторитет серед хлопців та дівчат, які уже перебували на фронті.

На той момент, коли вона їхала на фронт у неї була робота, син, невістка та онук, але Лариса вирішила, що час робити щось для України.

Вона не хотіла грошей, як більшість тих, хто йшов на фронт, щоб відсидітися в окопі, отримати УБД та заробити на війні, тому обрала для початку Добровольчий Український Корпус “Правий сектор”!

Кілька місяців тренування і їх відправляють в селище Марїнка, що неподалік Донецька.

Літом 2016 року там тривали запеклі бої, російські терористи всіляко намагалися дістати наших захисників зі своєї артилерії, мінометів та важких кулеметів. Розвідувальні групи ворога, які складалися з місцевих жителів Марїнки, всіляко намагалися знайти в тил нашим військовим і завдати удару.

Добровольці, серед яких була і Лариса, разом з бійцями батальйону Донбас стримували наступ московських військ і при першій нагоді атакували, що спричиняло важкі втрати серед московитів.

Лиса була в мінометному розрахунку, який майже кожного гатив в бік ворога, намагаючись погасити його активність.

Коли добровольців вивели з Марїнки, як це часто буває, Лариса підписала контракт з вище вказаним батальйоном, щоб мати можливість воювати.

З тих пір уже пройшло чотири роки, як вона замість домашнього затишку, обрала війну. Багато чого сталося за цей період, вона розчаровувалась, були думки, щоб покинути армію, але, як би це пафосно не звучало _ присяга народу України, вище усіх побутових негараздів.

Залишити відповідь