Середа, 24 Квітня, 2024
Події

У США росіянина підозрюють у продажу персональних даних

Співробітники Федерального бюро розслідувань в аеропорту Нью-Йорка затримали росіянина Кирила Фірсова.

Про це повідомляє ZDnet.

“Американські чиновники заявляють, що Фірсов керував платформою Deer.io з моменту її запуску в жовтні 2013 року”, – йдеться у повідомленні.

За даними видання, Фірсов буде притягнутий до суду в Нью-Йорку до кінця цього тижня. Йому можуть бути висунуті звинувачення в сприянні торгівлі людьми і торгівлі викраденою інформацією.

Deer.io являє собою платформу-конструктор інтернет-магазинів, яка стала особливо популярною серед хакерів. Видання повідомляє, що вперше претензії до сайту з’явилися в 2016 році. Тоді представник Deer.io відмовився коментувати інформацію про продаж краденої інформації та заявив, що платформа працює відповідно до російського законодавства і готова блокувати на вимогу “Роскомнагляду” сайти, які продають персональні дані.

У ФБР заявляють, що вони переглянули понад 250 інтернет-магазинів, розміщених на Deer.io, і виявили магазини, що продають доступ до зламаних облікових записів, зламаних серверів та особистої інформації (PII), таких як імена, номери соціального страхування, дати народження та ін. адреси жертв.

Залишити відповідь