Четвер, 16 Травня, 2024
Події

Коронавірус в Росії: Прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін заразився COVID-19

Фото: Офіційний сайт президента РФ

Прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін заразився на коронавірус. Про це сам Мішустін повідомив в ході бесіди з президентом Росії Володимиром Путіним. Можливо, він не повернеться на посаду прем’єра навіть після одужання.

Про це повідомив офіційний сайт президента РФ.

“Тільки що стало відомо, що тести, які я здав на коронавірус, дали позитивний результат. У зв’язку з цим і відповідно до вимог Росспоживнагляду я повинен дотримуватися самоозоляції , виконувати приписи лікарів, це необхідно зробити, щоб убезпечити моїх колег”, – сказав Мішустін президенту.

Наскільки важко протікає хвороба, Мішустін не уточнив.

У той же час, головний редактор “Еха Москвы” Олексій Венедиктов у своєму телеграм-каналі без зазначення джерел написав, що у прем’єра температура 39.

Прес-секретар Мішустіна Борис Бєляков повідомив, що чиновник буде проходити лікування в медзакладі під наглядом лікарів.

Виконуючим обов’язки прем’єр-міністра Мішустіна буде перший віце-прем’єр Андрій Бєлоусов. Його кандидатуру запропонував сам Мішустін, зазначивши, що в його відсутність уряд буде продовжувати роботу в штатному режимі. Менш ніж через півгодини після того, як про хворобу прем’єра було оголошено, Путін підписав відповідний указ.

Судячи з публікацій на сайті уряду, останній раз Мішустін проводив нараду з членами свого кабінету не по відеозв’язку 31 березня. З Путіним, за офіційними даними, прем’єр останній раз зустрічався особисто 24 березня.

Залишити відповідь