Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

У Парижі вводитимуть спецперепустки, щоб розвантажити транспорт

Влада паризького регіону Іль-де-Франс, профспілки і громадські організації в середу, 6 травня, підписали хартію, покликану обмежити число поїздок у громадському транспорті в час пік після зняття карантинних заходів 11 травня

Про це повідомляє RFI.

Згідно з досягнутими домовленостями, підприємства дозволять більшій частині співробітників працювати з дому, а також змінити години роботи для того, щоб уникнути перевантаженості метро і автобусів.

За словами голови регіону Іль-де-Франс Валері Пекресс, організації закликали після 11 травня дозволити всім співробітникам, переведеним на віддалену роботу, продовжити її. 

Через тиждень 10% найманих працівників переведуть в офіс, а через два тижні – 20%. 

Для тих, хто буде змушений приїжджати на робоче місце, змінять графік: робочий день для всіх буде починатися і закінчуватися в різний час.

Головна мета домовленостей – знизити пасажиропотік у громадському транспорті більш ніж в три рази у порівнянні з періодом до початку карантину. Вдень транспортні оператори RATP і SNCF, які здійснюють пасажирські перевезення в Іль-де-Франс, повинні перевозити не більше ніж 1,5 мільйона пасажирів, тоді як зазвичай ця цифра перевищує п’ять мільйонів.

Один із заходів, що допоможе регулювати пасажиропотік і не допустити тисняви ​​- введення спеціальної довідки від працедавця, яка дозволить пасажирам їздити громадським транспортом в певний час.

Поїздки автомобілем або велосипедом обмежувати не будуть. Як саме буде організований контроль, стане відомо в найближчі дні.

Після 11 травня маски у громадському транспорті будуть не обов’язкові.

Залишити відповідь