Четвер, 28 Березня, 2024
Світ

Деякі країни зможуть прийняти туристів після завершення пандемії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що повністю відновити міжнародне авіасполучення не вдасться протягом цього літа

Про це він заявив у ефірі каналу 1+1.

«Я думаю, що ми дуже обережно влітку спробуємо розпочати з повернення внутрішнього авіасполучення, з міжнародним складніше, бо тут рішення залежить не лише від нас», − сказав Кулеба.

Він також повідомив, що за оптимістичним прогнозами про відновлення авіасполучення можна говорити з осені. Утім, за словами очільника МЗС, це залежить також від рішень інших європейських країн, які є популярними туристичними напрямками.

Так, в Іспанії цьогоріч можуть відновити лише внутрішній туризм. Приймати іноземців улітку 2020 року в країні не планують. У Греції збираються відновити туризм вже з 1 липня, якщо кількість хворих на коронавірус зменшуватиметься. У Німеччині та Чехії теж планують дозволяти поїздки, утім обіцяють залишити заборону на великі групові подорожі.

Поїздки до Італії відновлять не раніше, ніж з середини літа, і прийматимуть лише туристів із країн ЄС. На Кіпрі іноземних туристів прийматимуть з 1 липня, однак, введуть ряд превентивних заходів.

У Туреччині та Хорватії готові відновлювати туризм вже з кінця травня. Там вважають, що ситуація з коронавірусом стає кращою. В Ізраїлі з 3 травня відновили внутрішній туризм.

На одній з конференцій міністри закордонних справ також обговорили пропозицію ввести «COVID-паспорт» для туристів. Планується, що документ діятиме для громадян ЄС. Крім того, для іноземців можуть ввести обов’язкові правила: носити маски в громадських місцях і проходити тестування на коронавірус.

Залишити відповідь