Середа, 24 Квітня, 2024
Події

Артист цирку Рой Хорн помер від коронавірусу

Roy Horn

У США 8 травня від коронавірусу помер відомий цирковий артист Рой Хорн, учасник дуету ілюзіоністів німецького походження “Зігфрід і Рой”, який прославився своїми виставами з білими тиграми та левами

Про це повідомляє CNN.

“Сьогодні світ втратив одну з великих магій, але я втратив свого найкращого друга. З того моменту, як ми зустрілися, я знав, що ми з Роєм разом змінимо світ. Не могло бути Зігфріда без Роя, а Роя без Зігфріда”, – написав Зігфрід Фішбахер.

Дует складався з Зігфріда Фішбахера і Роя Уве Людвіга Горна, які зустрілися у 1959 році, коли вони працювали на океанському лайнері – Зігфрід був стюардом, а Рой офіціантом. Зігфрід також показував фокуси для розваги пасажирів, що швидко привернуло увагу Роя і вони подружилися. Незабаром Рой і Зігфрід почали виступати разом, а згодом Рой почав включати у виставу тварин, першим був гепард, якого він таємно проніс на судно. Пізніше вони почали тренувати левів та білих тигрів та включати їх у свої шоу. Шоу з тваринами стало настільки успішним, що вони отримали запрошення виступити у Лас-Вегасі. У 1990 році Зігфрід і Рой були удостоєні зірки на Голлівудській алеї слави.

Виступ дуету був перерваний нещасним випадком 3 жовтня 2003 року (у день народження Роя), коли під час вистави на нього напав і серйозно пошкодив один з тигрів.

Залишити відповідь