П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Світ

В Ізраїлі відкрилися пляжі, синагоги і мечеті після тривалого карантину

У середу, 20 травня, в Ізраїлі після тривалого карантину відкрилися пляжі, синагоги, мечеті і християнські храми

Про це повідомляє ізраїльське видання NEWSru.

Повідомляється, що у вівторок уряд ухвалив відповідне рішення, при дотриманні ряду умов: зокрема, у приміщенні повинні знаходитися не більше 50 осіб, відстань між людьми має становити не менше двох метрів, на всіх присутніх повинні бути маски.

Своєю чергою кожна синагога, мечеть, храм повинні вибрати відповідального за дотримання цих правил.

Окрім того, з середи офіційно починається пляжний сезон. З 19 травня по 22 травня, згідно з розпорядженням міністра охорони здоров’я, носіння захисних масок необов’язково для дітей і дорослих (через спеку). Залишаються в силі головні вимоги карантину: дотримуватися “соціальну дистанцію” (2 метри) і дотримуватися правил особистої гігієни.

Зазначається, що громадський транспорт працює майже в повному обсязі, за винятком залізничного, який відновить роботу 31 травня.

Раніше уряд Ізраїлю прийняв послаблення режиму особливого становища в країні. Поновилася робота торгових центрів, ринків і спортзалів. Однак їх діяльність обмежена рядом вимог. Адміністрація торгового центру повинна забезпечити дотримання правил захисту громадського здоров’я. Згідно з правилами, повинен бути призначений працівник, відповідальний за регулювання числа працівників і покупців які входять у торговий центр (не більше однієї людини на 20 кв. м).

Залишити відповідь