Вівторок, 19 Березня, 2024
ВійнаЕксклюзивСкандал

Волонтеру Оксані Корчинській заборонено відвідувати зону ООС?

На днях зону бойових дій відвідала колишній народний депутат, медичний координатор на території так званих АТО/ООС Оксана Корчинська. Правда тепер вона їхала туди в ролі волонтера і перед поїздкою попередила командування ЗСУ, що працюватиме в східних теренах нашої країни.
Після цього від керівництва ЗСУ вийшла негласна команда – не пускати колишнього депутата Оксану Корчинську в бойові підрозділи.

Багато бойових командирів проігнорували тупий “приказ”, проте були й такі, які побоялися зустрітися з Оксаною Анатоліївною.

Нагадаю, що під час своєї депутатської каденції, будучи медичним куратором в зоні бойових дій, пані Оксана ламала через коліно бюрократичну і недосконалу нашу медичну систему, яка моментами давала страшні збої на фронті. Через що страждали рядові бійці. Багато підрозділів ігнорували елементарними правилами евакуації, медико_тактичною підготовкою українських воїнів і так далі. Як наслідок безглузді поранення і фатальні загибелі наших захисників.

Варто згадати, що багато начальників медичних частин, які перебували на фронті ігнорували елементарні заявки на придбання ліків, закупівлю медичних автомобілів, вони приховували наявні проблеми в підрозділах, перекладаючи їх на плечі волонтерів.
Корчинська не могла терпіти цього, адже її власні сини отримали поранення на війні, тому вона на собі відчула, як страждають бійці під час боїв

Сотні українських воїнів завдячують пані Оксані своїм життям і здоров’ям.

Вирішуючи проблеми наших захисників, вона піддавала критиці командирів бригад, батальйонів, вище керівництво з ГШ. А кому подобається критика, тим більше, що теперішнє командування армії _ це ватні бюрократи, котрі по житті звикли приховувати проблеми сотнями папірців.

Знаючи, яка ганебна ситуація в нашій армії на данний момент, бюрократи в пагонах бояться, що правда якимось чином вилізе на верх. Тому намагаються недопустити розголосу інформації. І замість того, щоб боротися з проблемами, вони вирішили не пускати людей, які можуть допомогти в багатьох випадках.

Приїзди в зону бойових таких людей, як Корчинська для командування ЗСУ небажані. Офіційно вони не можуть заборонити їй пересуватися по країні, тому влаштовують ось такі пастки.

Один із сержантів ЗСУ після спілкування із Оксаною Корчинською заявив:

Я щиро вдячній цій жінці, яка показала, що не всі народні депутати можуть бути покидьками. Вона допомогла в лікуванні двом моїм друзям, які отримали важкі поранення і я їй дуже вдячний. А наше командування глибоко помиляється, коли вважає, що їм вдасться уникнути відповідальності за своє бездіяня. Таких, як Корчинська – сотні, тисячі і ми не дамо загубити те, що зародилося в 2014 році.

Залишити відповідь