Четвер, 25 Квітня, 2024
Події

Суд по справі MH17 продовжить засідання

У Нідерландах відновився 8 червня процес щодо збитого пасажирського літака MH17 над Донбасом. Нинішній блок засідань триватиме до 3 липня.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Суддя заявив, що суд хотів долучити до справи засекречені супутникові знімки, на яких зафіксовано запуск ракети по літаку і таким чином, розсекретити їх.

За його словами, прокуратура Нідерландів відправила відповідний запит у США ще у 2014 році, а у відповідь отримала меморандум з описом знімків і технічною інформацією до них.

Прокурор дійшов висновку, що меморандум був підтриманий іншими джерелами, з якими він ознайомився. Він також запросив, щоб його висновки були долучені до досьє.

«Влада США проінформувала про те, що не може надати додаткові дані щодо запуску ракети на додаток до цього меморандуму», – сказав головний суддя.

Окрім того, раніше адвокати Олега Пулатова — єдиного підсудного, представленого адвокатами — під час свого виступу заявили, що домагатимуться відстрочки слухань по суті, оскільки, за їхніми словами, обмеження через пандемію в Нідерландах не дозволили повною мірою ознайомитися з матеріалами справи, а також злітати в Росію, щоб порадитися з підзахисним.

Залишити відповідь