Вівторок, 19 Березня, 2024
ВажливеРозслідування

“Нові обличчя” міцних господарників на “Конярстві України”

Стало відомо, що керівником ДП “Конярство України” призначено колишнього помічника сина прем’єр-міністра України Миколи Азарова Веретюка Євгена Олександровича. Також він певний час був директором Макєєвського підприємства “Металіст”, яке також пов’язано з сім’єю “кровосісі”.

Не секрет, що головна мотивація боротьби за контроль над цим підприємством – земля, яка знаходиться в його користуванні. Особливо загострилася ця боротьба в 2019 році, після зміни влади. Коли контроль над ДП захопили “інвестори” з групи компаній “Деметра” Геннадія Сидоренка і “Міленіум” Костянтина Згари.

Особливо відзначилася остання, яка, маючи під контролем так звану “Луганську групу”, фактично пограбувала все, що там було. Працівники не отримували зарплати, коні були голодними і часто йшли під ніж. Навіть будівлі, які пережили Другу світову війну, і ті – почали руйнуватися. Хоча перед цим, в 2016-2018 роках підприємство почало виходити з кризи і навіть показувало перші прибутки.

Щодо сьогоднішнього призначення, то за інформацією наших джерел, воно сталося під впливом саме Костянтина Згари, якого підтримав екс-міністр сільського господарства Тимофій Милованов. Що цікаво, Згара зберігає свій вплив і можливості за будь-якої влади, починаючи з часів Януковича, коли він був його особистим конюхом.

Але ще ніколи до цього його вплив на галузь не ніс стільки загроз і ризиків. Вже зрозуміло, що метою є як захоплення ласих шматків землі, в центрі Одеси (29 га Одеського іподрому) та 30 гектарів в Броварах (племкомцентр). Так і повна ліквідація цього державного підприємства і отримання контролю, читай – крадіжка, 40 тисяч гектарів державної землі.

Залишити відповідь