Вівторок, 19 Березня, 2024
АвторськеКіноКультура

“Дільничий з ДВРЗ” повертається. Режисер розповів подробиці зйомок

Пригоди двох бравих поліцейських Бондаря та Дзюби знову стрепенуть спокій ДВРЗ, колись промислового району Києва. В наступному році (точнішої дати поки нема), на ICTV вдруге прозвучить: “Доброго дня. Я ваш дільничий капітан Бондар”.

Телеканал почав зйомки продовження серіалу “Дільничий з ДВРЗ”. В чому успіх іронічного детективу та чому кіношники вподобали саме цей столичний район розповів один з режисерів Дмитро Андреянов.

– ДВРЗ знаходиться далеко від центру міста, що створює свій мікроклімат. Звісно, Київ має райони з більш кримінальною репутацією, але тут панує якась особлива родинність. Як в маленькому селі всі знають один одного. Інше життя, воно проходить паралельно з буднями в решті районів, але тут воно дуже правдиве і душевне. Тому ДВРЗ сподобалося більше. 

– Як виникло рішення знімати другий сезон? Залишилися нерозказані історії? Глядач побачив не всі пригоди дільничих?

– Перший сезон показав, що серіал має гарні рейтинги, користується популярністю, люди полюбили Бондаря і Дзюбу, Палича і Гончаря. Наші персонажі дуже близькі до народу. Так, вони трохи прикрашені, бо це іронічний детектив, тобто ми не намагаємося показати правду життя, але герої не фарсовані, а збірні образи. Лейтенант Дзюба — поліцейський, який заскнів на своєму місці, пригоди й авантюри його не цікавлять, робити він нічого не хоче. У Дзюби все “на мазі”, все  добре. Повна йому протилежність капітан Бондар — герой і борець за справедливість. Гончар — дружелюбний сантехнік-алкоголік. Їх є у кожному місті й не один. Цих народних персонажів полюбив глядач і канал вирішив продовжити зйомки.

– Серед глядачів чимало й таких, хто називає нашого “Дільничого” повною калькою одного з російських серіалів, мовляв, навіть сюжети точно такі.  

– Куди ж без критики? Мабуть, вона опиралася на формат серіалу, але він не новий. Ним послуговуються в багатьох країнах, адаптовуючи загальну форму до місцевих реалій. Впевнений, десь є такий же район, такий же чувак у формі. Але наш серіал — український.

Кристина Ломенко

Залишити відповідь