Субота, 20 Квітня, 2024
В регіонахВажливеНа фронті

Удар по порту Одеси вчергове демонструє повну зневагу РФ до міжнародного права й зобов’язань

У порту Одеси, який у суботу ракетами обстріляли російські військові, знаходилося зерно, що найближчим часом мали відправити на експорт. Про це Суспільному повідомили у пресслужбі Міністерстві аграрної політики та продовольства.

«Кількість не скажу, бо завантаженістю займається Міністерство інфраструктури, то це до них. Ми вже очікували завтра-післязавтра перші відправлення”

– зазначили в Мінагрополітики.

Як повідомлялось, уранці 23 липня російська федерація атакувала Одесу чотирма ракетами. Є влучання в Одеський морський торговельний порт.

Європейський союз рішуче засуджує ракетний удар Росії по Одеському порту, заявив Верховний представник ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

«ЄС рішуче засуджує російський ракетний удар по морському порту Одеси. Удар по ключовій для експорту зерна цілі через день після підписання Стамбульських угод особливо ганебний і вкотре демонструє повне нехтування Росією міжнародним правом та зобов’язаннями»

— написав Боррель у твіттері в суботу, 23 липня.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш засудив ракетний удар по порту Одеси, який обстріляла Росія ракетами вранці 23 липня. Про це повідомляє прес-служба ООН. При цьому Генсек ООН нагадав, що напередодні у Стамбулі всі сторони взяли на себе зобов’язання на світовій арені щодо забезпечення безпечного руху українського зерна.

Ці продукти вкрай необхідні для вирішення глобальної продовольчої кризи та полегшення страждань мільйонів людей, які потребують допомоги у всьому світі. Повне їх виконання Російською Федерацією, Україною та Туреччиною є обов’язковим

– йдеться у заяві.

Рух опору Вільна Україна наголошує, що “випустивши ракети по Одесі, з якої Україна хоче відправляти зерно, росія ще раз показала що ніяких домовленостей вона дотримуватись не буде!”

Залишити відповідь