П’ятниця, 19 Квітня, 2024
В окупаціїУкраїна

У Маріуполі дівчина вийшла на площу в футболці з написом Ukraine

У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі дівчина вийшла на площу перед зруйнованим будинком у футболці з написом Ukraine.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та оприлюднила фотографію цієї дівчини.

«Маріуполь – місто незламних людей! У місті, де все українське заборонено, дівчина не побоялася вийти у футболці з написом «Ukraine». Це маріупольський спротив. Бо Маріуполь – це Україна. Так було, є і буде», – написано під фотографіями.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь на сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Жителі міста чинять спротив «владі» – розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою.

Залишити відповідь