П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Світ

У парламенті Британії застерегли від скорочення чисельності британської армії на тлі війни в Україні

У парламенті Британії заявили, що від планованого скорочення чисельності британської армії слід відмовитися під час “відкритої війни” в Європі, “Європейська правда”.

Міністерство оборони та військове керівництво ризикують виглядати “нахабними та не охочими виносити уроки”, якщо плани, що містяться в ключових урядових документах щодо зовнішньої політики та політики безпеки, не будуть перероблені у відповідь на російське вторгнення в Україну та хаотичний відхід з Афганістану, заявили депутати.

Міжпартійний комітет оборони Палати громад заявив, що “особливо стурбований” запланованим скороченням чисельності армії на 9000 осіб не лише через війну в Європі, але й через те, що військових все частіше залучають до внутрішніх справ, щоб послабити “винятковий тиск на державні служби”.

Депутати відреагували на серію урядових документів, що висвітлюють зовнішню та оборонну політику, включно з масштабним Інтегрованим оглядом, у якому викладено бачення Бориса Джонсона щодо глобальної Британії, що схиляється до Індо-Тихоокеанського регіону та відходить від Європи.

Комітет попередив, що “наслідки виведення військ з Афганістану та повномасштабного вторгнення Росії в Україну, здається, відкидаються як незначні, і, здається, немає наміру переглядати висновки документів”.

“Таким чином оборона Великої Британії виглядає… зарозумілою та не бажає виносити уроки”, – заявили депутати, додавши, що події останніх 12 місяців демонструють, що уряд “очевидно не був готовий” до великих міжнародних криз.

Згідно з поточними планами, чисельність регулярної армії скоротиться з 82 000  у 2015 році, до 73 000 до 2025 року.

Нагадаємо,  радник з національної безпеки Великої Британії Стівен Лавгроув заявив, що Захід ризикує вступити в ядерний конфлікт з Китаєм або Росією через “розрив комунікації” з двома країнами.

Залишити відповідь