Четвер, 18 Квітня, 2024
ВійнаНа росії

У США кажуть, що понад 75 тисяч російських військових були вбиті і поранені у війні в Україні

Представники адміністрації Байдена повідомили законодавцям Палати представників на закритому брифінгу, що понад 75 000 росіян були вбиті або поранені під час війни в Україні, передає “Європейська правда”.

“Нам повідомили, що понад 75 000 росіян були вбиті або поранені, що є величезною цифрою, вони інвестували неймовірні суми в свої сухопутні сили, понад 80% сухопутних сил загрузли, і вони втомилися”, – сказала конгресвумен від Демократичної партії Елісса Слоткін, яка є членом Комітету Палати представників у справах збройних сил і нещодавно відвідала Україну. “Але вони все ще російські військові” – додала вона.

Останніми тижнями офіційні особи США та Заходу заявляли, що наступні кілька тижнів війни будуть вирішальними, оскільки українці збираються спробувати здійснити великий контрнаступ на півдні. Річард Мур, голова секретної розвідувальної служби Великої Британії MI6, заявив минулого тижня на Аспенському форумі безпеки, що, на його думку, росіяни почнуть втрачати силу найближчими тижнями, оскільки у них закінчується робоча сила. Американські та західні офіційні особи вважають, що Україна буде прагнути повернути Херсон, окупований Росією з березня.

“Основна розмова на брифінгу була, знаєте, що ми ще можемо і повинні зробити для українців, буквально в найближчі три-шість тижнів, дуже терміново. Українці хочуть наступати на південь і робити операції на півдні. І ми хочемо, щоб вони були якомога успішнішими”, – сказала Слоткін.

Під час брифінгу Слоткін сказала, що обидві партії підтримують відправку Україні ракет великої дальності, відомих як ATACMS, які можуть вражати на відстань до 180 миль (понад 280 кілометрів). Українці місяцями закликали США надати ці системи.

Але радник США з національної безпеки Джейк Салліван повторив минулого тижня на Аспенському форумі безпеки, що США не будуть надавати ATACMS, оскільки вони можуть бути використані для удару по території Росії, що призведе до ще більшої ескалації війни.

Як повідомлялося, Сполучені Штати очікують, що московські ставленики проведуть фіктивні референдуми з метою анексії частини України.

Залишити відповідь