П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ВійнаСвітУкраїна

Кшиштоф Щерський в ООН закликав РФ негайно припинити війну проти України

У своєму виступі на форумі Ради Безпеки постійний представник Польщі в ООН заявив: «Ми кажемо “нєт” рускому міру», передає “Польське радіо”.

Постійний представник Польщі в ООН Кшиштоф Щерський звинуватив Росію у спробі зміни норм міжнародного права і закликав Москву негайно припинити війну й вивести війська з України. Під час виступу на форумі Ради Безпеки ООН дипломат наголосив на допомозі, яку Польща надала жителям України.

Кшиштоф Щерський назвав російське вторгнення в Україну війною на знищення та варварською агресією. «Вторгненням в Україну Росія порушила основні норми міжнародного права та статут ООН», – сказав посол під час дебатів стосовно України. Він додав, що бачення світу, яке пропонує Росія, не є альтернативою міжнародному порядку, заснованому на нормах права. «Те, що вони роблять – це спроба змінити міжнародну систему за допомогою знищення правових норм, які забезпечують від війни», – наголосив дипломат.

Постійний представник Польщі в ООН відзначив, що до Росії не можна ставитися як до гідного довіри члена міжнародної спільноти. «Ми кажемо “нєт” рускому міру», – заявив польський посол.

Кшиштоф Щерський запевнив, що Польща надалі підтримуватиме Україну та її мешканців. Він також навів статистичні дані, які свідчать про те, що 70 відсотків поляків брало безпосередню участь у допомозі Україні.

Залишити відповідь