Четвер, 28 Березня, 2024
Військові злочинціПодіїУкраїна

Червоний Хрест не допустили до місця трагедії у колонії в Оленівці

Російські окупанти не допустили Червоний Хрест до місця трагедії у колонії в Оленівці, передає канал 24.

Представники Червоного Хреста наголосили, що це порушення Женевської конвенції. Повідомляють, що запит на дозвіл відвідати колонію вони надіслали вчора – його не було задоволено.

Відомо, що наше вчорашнє прохання про доступ до військовополонених з колонії в Оленівці не було задоволено. Надання Міжнародному комітету Червоного Хреста доступу до військовополонених є обов’язком сторін конфлікту відповідно до Женевських конвенцій,
– йдеться у повідомленні.

росія сама ж запрошувала експертів ООН та Червоного Хреста в Оленівку

У міністерстві оборони росії ще день тому цинічно повідомляли, що офіційно запросили експертів ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста в Оленівку.

Країна-терористка нахабно зазначала, що це необхідно для “проведення об’єктивного розслідування удару по СІЗО”, адже там загинули багато українських військових, як потрапили в полон до росіян.

Звісно, росіяни й далі намагаються звинуватити в теракті ЗСУ, а тому й не допускають незалежних експертів, які б допомогли викрити знущання, тортури та вбивство українських полонених.

Важливо! З’явились фото російського табору військовополонених у тимчасово окупованій Оленівці, які зробив супутник Maxar. На них видно, що будівлю було підірвано зсередини, а не знищено ракетою.

Головне про теракт в Оленівці

  • 29 липня російське міноборони заявило про обстріл табору військовополонених у тимчасово окупованій Оленівці. Там перебували захисники Маріуполя з “Азовсталі”, яких мали обміняти. Безпеку полонених гарантували ООН та Червоний Хрест.
  • Внаслідок теракту в Оленівці загинули близько 50 українських військових, ще понад 70 дістали поранення.
  • Президент Володимир Зеленський назвав це вбивство черговим воєнним злочином росії, а в ОП повторили вимогу визнати росію країною-спонсоркою тероризму.
  • Рідні захисників “Азовсталі” вимагають від Червоного Хреста та ООН негайно відправити своїх представників в Оленівку. В ООН вже пообіцяли провести розслідування.
  • росіяни цинічно брешуть що колонію атакували ЗСУ ракетами HIMARS. Цю інформацію заперечили у Генштабі, а також в американському Інституті вивчення війни.
  • В Головному управлінні розвідки Міністерства оборони розповіли, що масове вбивство полонених – свідома провокація з боку окупантів. До її реалізації залучили найманців з ПВК Вагнера.

Залишити відповідь