Четвер, 25 Квітня, 2024
ПодіїСвіт

Усьоме розпочинається кампанія «BohaterON – увімкни історію»

Учасники кампанії можуть написати звістку варшавським повстанцям, вшановуючи їх, передає “Польське радіо”.

Уже всьоме можна написати звістку до варшавських повстанців. Розпочинається наступний випуск загальнонаціональної соціально-просвітницької кампанії «BohaterON – увімкни історію». Її метою є вшанування учасників Варшавського повстання.

Цього року організатори зосередилися на побудові віртуальної спільноти замість традиційних паперових листів. Записи, а також фотографії та відео, адресовані героям Варшавського повстання, можна залишати на сайті www.dumnizpowstancow.pl. Там також можна позначити своє місто та запросити інших приєднатися до кампанії в соціальних мережах.

Як розповів варшавський повстанець Якуб Томаш Новаковський на прізвисько «Томек», акція «BohaterON» об’єднує покоління. Учасник повстання сказав, що отримувати зворушливі листи від молоді дуже приємно і це свідчить про їхню пам’ять.

Акція триватиме 63 дні, як і тривалість Варшавського повстання. Після 2 жовтня можливість додавання записів буде закрита до 1 серпня наступного року.

Від початку акції «BohaterON – увімкни історію» поляки надіслали варшавським повстанцям понад 250 тисяч листівок.

У понеділок, 1 серпня, у Варшаві відбудуться головні урочистості з нагоди 78-ї річниці Варшавського повстання. В урочистостях – державних, місцевих і громадських – окрім ветеранів Варшави, яка боролася, візьмуть участь представники влади та тисячі людей з усієї Польщі. Багато з них 1 серпня приїжджає до столиці, щоб віддати шану повстанцям.

Кульмінація урочистостей припадає на 17:00 – це вшанування години «W», кодової назви часу початку Варшавського повстання. У цей час у багатьох містах країни завиють сирени тривоги, у містах зупиниться рух транспорту, а у меморіальних місцях вшанують пам’ять учасників Варшавського повстання.

Залишити відповідь