Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

Сенат США підтримав Фінляндію та Швецію щодо вступу до НАТО

Під час дебат представники обох партій підкреслювали, що вступ Швеції та Фінляндії зміцнить НАТО та буде корисним для національної безпеки Сполучених Штатів

Сполучені Штати Америки – ще одна країна, яка підтримала вступ Швеції та Фінляндії до НАТО. Сенат США переважною більшістю ратифікував протоколи про приєднання обох країн до Північноатлантичного альянсу, передає “Польське радіо”.

За резолюцію про ратифікацію протоколів про вступ Швеції та Фінляндії до Альянсу проголосували 95 сенаторів, 1 – виразив спротив, 1 – утримався від відповіді. Для ухвалення документа необхідно було дві третини голосів у 100-особовій сенаторській палаті.

Під час дебат представники обох партій підкреслювали, що вступ Швеції та Фінляндії зміцнить НАТО та буде корисним для національної безпеки Сполучених Штатів.

«Фінляндія та Швеція будуть зразковими членами НАТО. Обидві країни мають сильні армії і зараз роблять великий внесок у безпеку альянсу», – заявив сенатор-республіканець Джим Ріш.

Представники як республіканської, так і демократичної партії наголошували на тому, що вступ Швеції та Фінляндії зміцнить східний фланг НАТО. Єдиним сенатором, який проголосував проти, був республіканець Джош Гоулі зі штату Міссурі. Він стверджував, що Китай становить більшу загрозу для США, ніж Росія.

«Метою нашої зовнішньої політики має бути захист США, нашої свободи та наших громадян. Розширення НАТО цьому не сприятиме», – сказав Гоулі.

Президент США Джо Байден висловив задоволення рішенням Сенату та повідомив, що незабаром підпише документи.

Залишити відповідь