Середа, 17 Квітня, 2024
ВійнаНа росії

РФ могла нелегально завезти зброю із Сирії під виглядом комерційних вантажів – Bloomberg

Російське торгове судно Sparta II, що перебуває під санкціями США, пройшло турецьку протоку Босфор шляхом з Сирії до Росії наприкінці минулого місяця, і могло перевозити зброю для російських окупантів.

Про це повідомляє BlackSeaNews.

Чиновник, знайомий із цим питанням, сказав, що уряд США вважає, що Росія використовує торгові судна для перевезення військових вантажів через Чорне море, про що йдеться і у звітах європейської розвідки.

У матеріалі Bloomberg сказано, що судно Sparta II могло доставляти військові вантажі із сирійського порту Тартус, який використовуються Росією, про що свідчать дані розвідки та супутникові знімки від 17-25 липня. Судно було помічено в Сирії з транспортними засобами у трюмі, потім воно було помічено при перетині протоки Босфор, а пізніше в Новоросійську було ідентифіковано щонайменше 11 транспортних засобів, які, ймовірно, розвантажувалися.

Дані морського стеження показали, що судно переміщалося цими днями, вірогідно, без перешкод із боку Туреччини.

За даними журналістів, Росія раніше використовувала вантажні судна компанії ТОВ “Оборонлогістика” на тому самому маршруті, і ця компанія раніше неодноразово переправляла військові вантажі з РФ до Сирії.

Представник Держдепу США направив запити щодо цього уряду Туреччини. Турецький чиновник, знайомий із цим питанням, сказав, що торгове судно перевірятиметься лише в тому випадку, якщо з’явиться інформація чи підозра у правопорушенні.

Залишити відповідь