Вівторок, 19 Березня, 2024
ВійнаВійськові злочинціУкраїна

МАГАТЕ планує скерувати на Запорізьку станцію міжнародних експертів

Вчора росіяни знову обстріляли Запорізьку АЕС. Українська компанія “Енергоатом” повідомила, що п’ять російських ракет впали біля комендатури електростанції, повідомляє Польське радіо.

Міжнародне агентство з атомної енергії оцінює, що безпосередньої загрози ядерній безпеці внаслідок вчорашнього обстрілу на Запорізькій АЕС в Україні немає. МАГАТЕ хоче скерувати групу експертів на територію станції для перевірки.

Ситуацію на Запорізькій АЕС обговорили члени Ради безпеки ООН. Позачергове засідання Ради скликала Росія. Під час зустрічі очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що ситуація на електростанції серйозна. Він також закликав українську та російську владу допустити експертів до інспекції заводу.

«Будь-яка військова операція, яка загрожує ядерній безпеці, повинна бути негайно припинена. Військові дії в районі такого великого ядерного об’єкта можуть мати дуже серйозні наслідки. Я дуже стурбований напруженими та важкими умовами, з якими стикається українські працівники на станції”.

Вчора росіяни знову обстріляли Запорізьку АЕС. Українська компанія “Енергоатом” повідомила, що п’ять російських ракет впали біля комендатури електростанції. Ще п’ять – біля пожежної частини. Реактор не постраждав.

Залишити відповідь