Субота, 20 Квітня, 2024
ВійнаНа росіїНа фронтіУкраїна

Піски не окуповані: у ЗСУ спростували заяви РФ про захоплення селища

Заява російських окупантів про начебто захоплення ними селища Піски під Донецьком не відповідає дійсності. Населений пункт досі перебуває під контролем України.

У Пісках тривають запеклі бої, ситуація там важка, в ніч на 14 серпня загарбники знову намагалися штурмувати селище. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, передає OBOZREVATEL.

За словами Череватого, ситуація на Донеччині і зокрема в Пісках залишаєтья напруженою, там тривають тяжкі бої.

Водночас росіяни брешуть про те, що їм начебто нарешті вдалося окупувати Піски, які вони безуспішно намагаються захопити вже кілька місяців. Попри заяви російського мінооборони 13 серпня про начебто повне захоплення окупаційними військами цього селища у передмісті окупованого Донецька, у ніч на 14 серпня окупанти знову намагалися штурмувати цей населений пункт.

За словами Череватого, росіяни безуспішно намагаються захопити Піски вже пів року, однак всі їхні потуги розбиваються об міцну оборону українських воїнів. Він зазначив, що те, що Піски залишаються під контролем України є показником незламності та міцності Збройних Сил України, що дуже не подобається окупантам. Крім того, після захоплення Лисичанська росіяни не мають більше жодних здобутків на фронті. Водночас Череватий наголосив, що й “успіх” росіян у Лисичанську лише є результатом тактичного відступу ЗСУ, який допоміг перегрупуватися нашим військовим і завдавати більше втрат ворогу.

Захоплення Пісків втім має для загарбників і практичний ефект, адже відкриває їм шлях для подальшого наступу, хоча, на думку Череватого, окупація саме цього населеного пункту серйозного впливу на подальше просування окупантів не матиме.
Біля селища розташований Донецький аеропорт. Однак речник Східного угруповання військ зазначив, що окупанти навряд чи зможуть його використовувати, адже летовище фактично зруйноване через бойові дії у 2014  – на початку 2015 року. Для відновлення аеропорту потрібні системні роботи.

Також Череватий зазначив, що окрім селища Піски на Донеччині є кілька інших дуже гарячих точок. Зокрема, загарбники намагаються штурмувати  Красногорівку, біля Первомайського тривають бої, а 13 серпня ворог знову спробував іти в наступ на Мар’їнку.

Нагадаємо, напередодні, 13 серпня,  у Росії заявили про захоплення селища Піски. Цю брехню російські пропагандисти почали поширювати з подачі російського міноборони. 

Водночас загарбники  “випалюють” селище за допомогою ТОС-1А “Сонцепьок” і навіть зафіксували свої злочини  на відео.

Залишити відповідь