Вівторок, 19 Березня, 2024
ВійнаВоєнний станУкраїна

Примусова мобілізація на Луганщині: росіяни «полюють» на чоловіків біля дитсадочків

На окупованих територіях Луганської області працівники «військкоматів» для поповнення армії рф чатують на молодих батьків поряд із дитячими садочками.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Так, у тому ж Луганську чоловіки вже давно без зайвої потреби на вулицю не виходять. Багато хто взагалі залишив місто і ховається у селі. Нещодавно окупанти почали обмінювати на їжу інформацію про чоловіків у літніх жінок біля під’їзду. Тепер влаштували суцільний безлад – чекають навіть поблизу дитсадків. От днями затримали молодого батька для подальшої мобілізації», – розповів Гайдай.

Він додав, що загарбникам байдуже, чи буде увечері кому забирати дитину.

Тим часом у місцевих соцмережах також почали з’являтися відео епізодів, коли перед озброєними росіянами за своїх чоловіків заступаються їхні жінки.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 18 серпня українські захисники знищили близько 44 300 росіян.

Залишити відповідь