Субота, 20 Квітня, 2024
ПодіїСвіт

Південна Корея та США розпочинають спільні військові навчання

Цього року плануються наймасштабніші військові навчання на території Південної Кореї з 2018 року

Від понеділку, 22 серпня до 1 вересня армії Південної Кореї та США проведуть спільні військові навчання. Навчання матимуть оборонний характер, у них будуть задіяні літаки, військові кораблі та танки. Скільки військових з обох країн візьме участь у маневрах, поки не повідомляється. За оцінками, це буде щонайменше десятки тисяч, що зробить цьогорічні маневри найбільшими з 2018 року, передає “Польське радіо”.

Південнокорейські та американські військовослужбовці реалізують понад десяток польових навчальних програм, у тому числі на рівні бригад. Крім того, війська відпрацьовуватимуть відбиття атаки Північної Кореї та оборону більшої частини Сеула, а також навчатимуться контратакам.

Елементи навчань також включають сценарії пожеж на заводах з виробництва напівпровідників, паралічу банківських мереж, атак безпілотників, тероризму в аеропортах або виявлення саморобних вибухових пристроїв на атомних електростанціях. Оперативні можливості також будуть перевірені в рамках передачі командування під час війни з Вашингтона до Сеула.

Північна Корея натомість розкритикувала маневри. Коли минулого тижня збройні сили США та Південної Кореї почали готуватися до навчань, Північна Корея запустила дві крилаті ракети в бік Жовтого моря.

В останні роки маневри були обмежені – наприклад, комп’ютерним моделюванням – у зв’язку зі спробою поліпшити дипломатичні відносини з Північною Кореєю, а також на навчання вплинула пандемія Covid-19. Також під час нинішніх маневрів діятимуть коронавірусні обмеження – перед початком навчань військові мали пройти тести та зобов’язані носити маски.

Залишити відповідь