П’ятниця, 19 Квітня, 2024
В окупаціїВійнаУкраїна

Українська влада закликає звільнити політв’язнів, ув’язнених у Криму

За оцінками української влади, через політичні переслідування в Криму зараз у російських в’язницях утримуються 127 громадян України, повідомляє Польське радіо.

Українська влада закликає звільнити політв’язнів, ув’язнених у Криму. За оцінками української влади, через політичні переслідування в Криму зараз у російських в’язницях утримуються 127 громадян України.

Серед полонених – журналіст Радіо Свобода Владислав Єсипенко. Минулого року за запис репортажів з окупованого Криму його затримали співробітники ФСБ за підозрою в шпигунстві.

Заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Денис Чистяков зазначив, що приклад Владислава Єсипенка добре показує, що таке російське правосуддя:

«Справа Владислава Єсипенка показує, що суди на окупованих територіях є не органами правосуддя, а інструментом впливу на російську громаду, а також на міжнародну думку. Після 24 лютого 2022 року ситуація з правами людини в окупованому Криму значно погіршилася».

Сьогодні учасники Кримської платформи обговорять ситуацію в окупованому Росією Криму. Зустріч відбудеться вдруге. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що в саміті візьмуть участь представники близько 60 країн і міжнародних організацій.

Залишити відповідь