Четвер, 28 Березня, 2024
В окупаціїВажливеЖертви війниНа росіїРозслідуванняУкраїна

Росія передала понад тисячу дітей з Маріуполя на незаконне усиновлення

рф продовжує викрадати дітей з території України та влаштовувати їхнє незаконне усиновлення з боку російських громадян.

Лише за інформацією Управління з питань сім’ї та дитинства міста Краснодар, понад 1000 українських дітей із захопленого російською армією Маріуполя були незаконно передані стороннім особам в Тюмені, Іркутську, Кемерово та Алтайському краї; іще понад 300 дітей нині утримуються в спеціалізованих закладах Краснодарського краю, повідомляє ВlackSeaNews.

Такі дії РФ грубо порушують Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, яка передбачає зобов’язання держави-окупанта не змінювати громадянського статусу дітей, а також Конвенцію ООН про права дитини від 1989 року.

МЗС України закликало міжнародне співтовариство, зокрема ООН, засудити триваючі злочини Росії проти дітей на території України, а також вжити негайних заходів проти Москви задля припинення нею зухвалих порушень норм міжнародного права.

Усі українські діти, які були незаконно переміщені на територію Росії, мають бути повернуті до їхніх батьків або законних опікунів.

Українська сторона продовжить документувати злочини російських військовослужбовців та високопосадовців, аби притягнути їх до кримінальної відповідальності, додали в МЗС.

Залишити відповідь