Четвер, 28 Березня, 2024
В окупаціїВажливеВійськові злочинціЕксклюзивРуzкій мір

На ЗАЕС діє катівня “Енергетик”, контрольована вагнерівцями: жахливі подробиці

За інформацією Східної правозахисної групи, в підвалах Запорізької АЕС, яку зараз контролюють т.зв. “вагнерівці”, облаштовані катівні, в яких утримують місцевих жителів. Їх кількість в підвалах дуже велика, бо гребуть всіх, хто викликає щонайменшу підозру. Відповідно, умови вкрай нелюдські, навіть для катівень, навіть для “вагнерівців”. І між собою це місце окупанти називають “Енергетик”.

Єдине, що дозволяє сподіватися на порятунок звідти – гроші. Саме так зміг вийти звідти один з місцевих мешканців і колишній працівник станції, якого з метою безпеки ми будемо називати Павло. Зараз він вже знаходиться на підконтрольній Україні території та проходить курс психологічної та фізичної реабілітації.
Він розповів, що практика у “вагнерівців” така, що українців затримують цілими сім’ями. І що куратори з ФСБ, особливо після міжнародного розголосу щодо подій на ЗАЕС, дозволяють їм будь-які методи, оскільки “все одно на нас всіх чекає Гаага, якщо програємо війну”.

За словами Павла, серед вагнерівців на ЗАЕС найбільш жорстокими є сирійці й кадирівці. Які одного разу, почувши, що серед полонених є молода дівчина, на ім’я Маша, вивели її в сусіднє приміщення і понад чотири години гвалтували. Єдиною причиною цієї надлюдської жорстокості буле те, що “Маша прєдала” своє російське ім’я, “зв’язавшись з українцями”.

Також всім, хто там знаходиться, з особливим цинізмом повідомили про цю подію в усіх подробицях, радячи “нє п₴здєть коли вийдете”. А Машу додатково залякали, пообіцявши так само “покарати” її родичів в тимчасово окупованому Мелітополі. Які також зараз затримані окупантами.
Ще одним елементом тортур на Енергетику є постійні погрози “кинути в реактор”, “зробити радіоактивний душ”,” назавжди зробити лисими та без зубів”.

Цього не дізнається МАГАТЕ, яке, можливо, і запустять на територію ЗАЕС, але – точно не скрізь. Бо приміщення, які не стосується безпеки і власне технологічних процесів на АЕС, ніхто демонструвати не збирається.

Але світ про це має знати. Для майбутнього трибуналу над рашизмом.
Джерело: ПРАВІ

Залишити відповідь