Середа, 15 Травня, 2024
БлогВ окупаціїВійськові злочинціРуzкій мір

Експерт: Енергодар та інші окуповані міста Півдня – це нова Буча, з сотнями зниклих людей, з тисячами невідомих могил

Відомий журналіст Богдан Буткевич опублікував жахливі свідчення зґвалтованих жінок російськими окупантами в Енергодарі. Так, вони з колегою отримали свідчення однієї з глядачок, яка перебуває на лікуванні на Київщині.

Їй, як і ще двом жінкам, пощастило виїхати з окупації і дістатися до Києва, де вони проходять лікування те реабілітацію після зґвалтувань. А вже за тиждень їх мають відправити за кордон для більш професійної допомоги, тому наша глядачка захотіла швидше розповісти про те, що бачила, і що знає.

-пише він.

Коли їй надавали допомогу ще у Енергодарі, вона перебувала у шоковому стані, але під час спілкування з лікарями, їй розповіли, що тут ціла палата виділена під такі випадки. Оскільки близько третини жінок вагітніють і потребують особливого нагляду, бо дехто не витримує і намагається накласти на себе руки.

За її словами, рахунок зґвалтувань в Енергодарі за ці півроку вже йде на десятки, і це тільки ті, хто звертається по допомогу. Набагато більше обирають промовчати і навіть не звертатися до лікарів. Вже не кажучи про скарги до місцевих «правоохоронців»-колаборантів, за таке можуть і вбити. Адже насилля проти жінок підтримується комендатурою та російським командуванням.

Так, молода вихователька дитячого садочку відмовившись від співпраці з окупантами, була зґвалтована, так її намагались схилити до співпраці. А коли вона поскаржилась на військових до “поліції”, її викрали і за декілька днів знайшли вбитою.

Ґвалтували та вбивали цю дівчинку начебто не рядові військові, а саме вагнерівці, саме вони найбільш скажені та агресивні. Що цілком логічно.

– наводить він ще один жахливий приклад.

“Дуже важко та страшно розуміти, що після деокупації кожне місто Півдня України – це нова Буча, з сотнями зниклих людей, з тисячами невідомих могил. Рахунок вже йде на десятки тисяч і це ніщо інше як геноцид українців” – підсумовує журналіст.

Залишити відповідь