П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ВійнаНа фронтіУкраїна

Другий день контрнаступу: Хлань розповів про останні події на Херсонщині

Вчора з’явилася офіційна інформація, що українські захисники перейшли у контрнаступ на Херсонщині. окупанти відходять від зайнятих позицій по всій лінії фронту.

Про це 24 каналу повідомив військовий ТрО та депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань. Він зауважив, що друга доба почалася дуже гаряче.

Як триває друга доба контрнаступу

За його словами, зараз у передмісті Херсона лунають потужні вибухи. Повідомляється про один дуже сильний вибух на Миколаївському шосе, що у Херсоні зі сторони в’їзду до Миколаєва. Ще один вибух пролунав у районі Чорнобаївки, над містом здіймається великий стовп диму.

У районі Північного та Таврійського чутно автоматні черги, наразі невідомо, хто стріляє. Також о 8 ранку підірвали машину “начальника” поліції – майора, якого надіслали з москви.

Йдуть активні бойові дії по лінії фронту й продовжується друга доба наших контрнаступальних дій,
– зазначив депутат Херсонської обласної ради.

ЗСУ знищують логістику ворога

Хлань повідомив, що вночі українська артилерія відпрацювала абсолютно всі транспортні артерії – мости, Каховську автомобільну дорогу над шлюзом та Антонівський міст. Також Збройні Сили зруйнували понтонну переправу, яку побудували окупанти біля села Львове, що в районі Нової Каховки.

Знищили базу окупантів у Новій Каховці, де жив саме вищий офіцерський склад росії,
– розповів військовий ТрО.

“Є потужна географія вибухів та знищення складів боєприпасів і техніки. Якщо подивитися на офіційне зведення з фронту, то там величезна кількість техніки, зокрема систем залпового вогню, бронетехніки, танків та особового складу. Тобто це фактично і є початком контрнаступальних дій, які продовжуються другу добу”, – зауважив Хлань.

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині: що відомо

  • В оперативному командуванні “Південь” повідомили, що станом на ранок 30 серпня ситуація на Півдні залишається стабільно складною, але розвивається досить динамічно. Так, ЗСУ здійснюють позиційні бої для того, щоб забезпечити утримання тих територій, які перебувають під контролем нашої країни.
  • російські загарбники намагатимуться втримати окуповані території на Херсонщині, але чи вийде це у них – велике питання. Зокрема, це залежатиме від злагодженості нових підрозділів, які росія перекинула на Південь України. Так вважають у міноборони Британії.
  • Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань розповів, що ворог більше не може підсилювати свою армію постачанням з росії через окупований Крим та лівобережну частину Херсонщини. За його словами, наразі всі транспортні артерії перебувають під вогневим контролем наших воїнів.

Залишити відповідь