П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВажливеСуспільствоУкраїна

Данілов заявив, що тим, хто жив у російській окупації, доведеться порозумітися з рештою українців

Після звільнення окупованих територій Донецької та Луганської областей саме жителям цих територій треба буде якось порозумітися з рештою українців, а не навпаки. Саме вони повинні змиритися з неподільністю України.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов розповів у програмі “VIP з Наталією Мосейчук”. Він зазначив, що світ великий, тому ті, хто не зможе порозумітися, можуть поїхати куди завгодно, передає OBOZREVATEL.

“Це не нам з ними, це їм з нами (треба порозумітися. – Ред.). Це фундаментальна річ. Це їм з нами треба порозумітися, а не нам з ними. У нас є кордони, і якщо когось не влаштовують ті закони і правила, які діють на території нашої країни, ми нікого не тримаємо. Світ великий. Вони можуть поїхати у Сполучені Штати, у Німеччину, куди-завгодно. Або – в Якутію, або – Воркуту. Де їх там ще чекають?” – заявив Данілов.

“Дивіться, я хочу, щоб ви розуміли: не ми – до них, а вони – до нас. Це фундаментальна річ”, – додав секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше Олексій Данілов заявив, що Україна не піде на жоден компроміс із Росією. У війні наша держава має намір повністю деокупувати всі захоплені росіянами території та вийти на міжнародно визнані кордони 1991 року.

Як повідомляв OBOZREVATEL, глава держави Володимир Зеленський заявив, що всі дипломатичні переговори з російським керівництвом буде відновлено одразу після того, як армія окупантів залишить захоплені території України. До цього проведення будь-яких зустрічей не є доцільним.

Також президент заявив, що будь-які спроби країни-агресора Росії провести “референдуми” на тимчасово окупованих територіях України будуть ударом по обличчю міжнародної спільноти. Для України, за його словами, немає альтернативи – ми повинні повернути все своє та гарантувати безпеку для майбутніх поколінь.

Голова українського Міноборони Олексій Резніков заявив, що нова західна зброя дозволить Україні повернути захоплені військами Росії території – не лише ті, які були окуповані після вторгнення 24 лютого, але і Донбас та Крим.

Залишити відповідь