Четвер, 28 Березня, 2024
ВійнаОсвітаУкраїна

В Україні діятиме понад половина шкіл

Від 1 вересня працюватимуть школи, які можуть гарантувати учням укриття у випадку повітряної тривоги

Більше як половина українських шкіл 1 вересня приймає учнів після понад пів року перерви. На початку великомасштабної війни, що почалася наступом РФ 24 лютого цього року, заклади освіти в Україні тимчасово припинили роботу або перейшли в режим онлайн. Від 1 вересня працюватимуть школи, які можуть гарантувати учням укриття у випадку повітряної тривоги, передає Польське радіо.

Як повідомило Міністерство освіти і науки України, із приблизно 13 тисяч українських шкіл різного рівня від 1 вересня у повному вимірі почнуть працювати 3500, а ще 3800 шкіл рішилося на змішаний режим проведення занять – частково через інтернет, і частково стаціонарно.

В освітніх установах, куди приходитимуть учні, останніми тижнями тривали ремонтні роботи в підвалах, щоб у випадку повітряної тривоги діти й молодь могли перейти в укриття. У багатьох українських містах сирени лунають майже щодня. Це означає, що росіяни знову запускають ракети, які падають не лише біля лінії фронту, а й углибині країни. Від початку повномасштабної війни внаслідок російських атак повністю зруйновано понад 200 навчальних закладів.

За даними української прокуратури, протягом повномасштабного вторгнення російська армія вбила в Україні 379 дітей і 735 поранила. Тисячі українських дітей з окупованих територій також примусово вивезено до Росії.

Залишити відповідь