Середа, 24 Квітня, 2024
Боротьба в тилуКриміналУкраїна

В Україні покарали агента фсб, який скоригував ракетний удар по аеродрому “Краматорськ”

Суд виніс вирок агенту фсб, який направив ракетний удар по аеродрому “Краматорськ”. Його засудили до 9 років ув’язнення.

російський агент збирав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Збройних Сил України на східному напрямку. Про це повідомили у Службі безпеки України, передає 24 канал.

Агент фсб тепер у тюрмі

Співробітники СБУ затримали зловмисника у Донецькій області наприкінці травня. Також встановили особу його російського “куратора”. Ним виявився кадровий співробітник 9 управління 5 служби фсб алєксєй шингірьов.

За його завданням агент розвідував позиції командних пунктів та логістичних складів українських військ, здійснюючи приховане спостереження за об’єктами,
– зазначили у відомстві.

Отримані відомості загарбники використали для здійснення ракетних ударів по інфраструктурних об’єктах аеродрому “Краматорськ”.

Для передачі розвідінформації зловмисник використовував один із месенджерів. Зібрані відомості розміщував у спеціально створених представниками фсб закритих групах, таких як “Канал для своих”, “На крыле”, “лнр14”, а також у приватних чатах.

Агенту фсб повідомили про підозру у вчиненні злочину та обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Суд визнав зловмисника винним за статтею про несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ.

В Україні часто затримують агентів фсб

Контррозвідники Служби безпеки України продовжують здійснювати свої обов’язки, й затримують ворожих агентів фсб. Цього разу зловмисник збирав дані про об’єкти, що могли стати ціллю для обстрілів росією.

Також в Україні викрили завербованого агента фсб росії. Він мав доступ до офіційних заходів Верховної Ради. До співпраці посадовця схилив кадровий співробітник фсб під час поїздки до тимчасово окупованого Криму до початку війни.

Крім того, у березні повідомили про затримання агента фсб. Він активно займався просуванням ідей “руського міра” поміж українців. Також агенти спецслужби вже встановили особу його московського куратора.

Залишити відповідь