П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаЕкономікаСвітУкраїна

Джо Байден звернувся до Конгресу США за додатковою допомогою для України

Білий дім переконує у тому, що додаткові кошти потрібні для того, аби утримати підтримку для України впродовж трьох місяців податкового 2023 року, який розпочнеться на початку жовтня

Президент США Джо Байден звернувся до Конгресу за додатковими 11 мільярдами 700 мільйонами доларів на військову та економічну допомогу для України. Білий дім також просить Конгрес про засоби на пом’якшення наслідків зростання цін на пальне у США внаслідок російської агресії в Україні, передає Польське радіо.

Білий дім переконує у тому, що додаткові кошти потрібні для того, аби утримати підтримку для України впродовж трьох місяців податкового 2023 року, який розпочнеться на початку жовтня. 4,5 мільярди доларів буде призначено на військову техніку та докомплектування запасів Пентагону, 2,7 мільярдів доларів – на оборонну допомогу та розвідку для України та 4,5 мільярди – на бюджетну підтримку для влади в Україні.   

Представник адміністрації повідомив, що понад третина з 40 мільярдів доларів, які Конгрес раніше затвердив для України, вже витрачено або призначено на закупівлю зброї.  

Залишити відповідь