Середа, 24 Квітня, 2024
В окупаціїВажливеВійнаРуzкій мірУкраїна

Займаються ідеологічним вихованням українських дітей: Лисянський розповів про методи росіян

Росіяни буквально викрадають українських дітей-сиріт з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей. Вони відправляють їх у “транзитні центри”, де ідеологічно промивають мізки, після чого передають хлопчиків та дівчаток до нових сімей.

Про це 24 каналу розповів співзасновник Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський. За його словами, окупанти довго готувалися до інтеграції тимчасово окупованих територій та українців.

Так звані “транзитні центри” існують ще з 2017 року. А з 2008-го у них за підтримки мзс працює програма “сооттєчєствєнікі” щодо переселення російськомовного населення з пострадянського простору до віддалених районів росії.

Можуть просто забрати дітей, які живуть у бабусь та дідусів

Окупанти створили “транзитні центри” для дітей-сиріт та дітей, чиїх батьків позбавили батьківських прав. Цю програму курує депутатка держдуми росії анна кузнєцова та омбудсмен марія львова бєлова.

За словами Лисянського, до прикладу, в ОРДЛО окупанти зараз серйозно посилили контроль над батьками. Якщо дитина проживає в бабусі чи дідуся, то її реально можуть забрати.

Якщо там батька мобілізували, мама на заробітках, а дитина мешкає з бабусею та дідусем, то приходить “комісія” окупантів, забирає дитину та відправляє до “центрів”, де її ідеологічно “промивають”. Вони займаються вивченням російської ідеології, після чого дитину відправляють до росії, –
зазначив Лисянський.

Тим часом в росії проходять спеціальні курси для батьків з ідеологічного виховання. Вони зосереджені на те, щоб люди могли “правильно” виховати дітей з тимчасово окупованих територій України.

Залишити відповідь