Четвер, 28 Березня, 2024
ЕксклюзивПодії

У теракту в Кабулі з’явився сирійський слід

Сьогодні в столиці Афганістану стався вибух біля воріт російського посольства. Його влаштував терорист-смертник у той момент, коли російський дипломат вийшов до людей, щоб назвати імена претендентів на отримання візи.

Поки що жодна організація не взяла на себе відповідальність за цей теракт. Що є вкрай нехарактерним і може означати, що ті, проти кого він скеровувався, вже чудово знають мотиви і організаторів.

Також ще більш дивним є розмаїття версій серед російських коментаторів. Прокремлівські ЗМІ поширюють різні версії, від традиційної щодо причетності ІДІЛ до пакистанської розвідки і самих талібів. Хоча зазвичай в сучасній росії є одна версія: перша і остаточна.

Між тим в колах російських спецслужб з’явилася і зовсім відмінна від усіх озвучених версій, яку злили через підконтрольні спецслужбам канали. Згідно з нею теракт здійснило одне з сирійських терористичних угрупувань, яке близьке до Башара Асада.

Мотивом була помста за неналежне ставлення до сирійських найманців в Україні, зокрема – з боку кадирівців.

Як стало відомо з джерел, близьких до дипломатичних кіл, за півгодини до теракту на внутрішні пошти всіх дипломатичних представництв регіону надійшло попередження, яке ніхто не прийняв серйозно. У ньому йшлося про те, що найближчої години буде атака шахіда на російське посольство в покарання за неналежне ставлення до сирійських братів з боку чеченців, яким безпосередньо підкоряються сирійці в Україні.

У листі йшлося про такі блюзнірські для мусульман речі як сексуальне насильство над чоловіками, вживання алкоголю та неповага до полонених-мусульман.

Також говорилося, що лідер Чечні не мав права говорити про джихад в Україні і що цим він поставив себе поза ісламом, за що буде так само найближчим часом покараний. Можливо, саме з цим пов’язана нещодавня заява Рамзана Кадирова про бажання залишити свою посаду.

йдеться в повідомленні.

Залишити відповідь