Четвер, 28 Березня, 2024
ВійнаНа росіїРозслідуванняУкраїна

рф вербує білорусів для війни та відправляє через свою територію – Данілов

російська федерація вербує громадян білорусі для участі у військовій агресії проти України та відправляє через свою територію, тому що їх не так багато.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов сказав в інтерв’ю LB.ua, передає Укрінформ.

«Чи будуть вони наступати, чи будуть звідти робити якісь речі… Я можу сказати, що ми контролюємо цю ситуацію, ми отримуємо кожного дня дані розвідки стосовно тих справ, які там відбуваються. Ми розуміємо, що відбувається безпосередньо в суспільстві, у тих громадян, які мають паспорт білорусі. На сьогодні російська федерація вербує, це правда, громадян білорусі для участі у військовій агресії проти нашої країни. Але тих, кого вони вербують, відправляють через свою територію, тому що їх не так багато. Як будуть розгортатися події – спостерігатимемо», – сказав Данілов.

За його словами, щоранку всі члени РНБО отримують відповідні звіти за минулу добу, і там є дані щодо білорусі.

«Я можу сказати, що ми вживаємо певних заходів, у нас була перевірка областей за дорученням Президента нашої країни, які є прикордонними до білорусі, наскільки ми готові будемо зустрічати (білоруські війська – ред.), якщо буде відкритий наступ з боку білорусі. Поки що наша розвідка вважає, що цього не буде. Але покаже життя – будемо з вами дивитися», – зазначив секретар РНБО.

На переконання Данілова, білорусь окупована російською федерацією, а влади білорусі майже не існує.

«Якщо на вашій території діють терористи, які з вашої території відправляють ракети, відправляють літаки бомбардувати мирне населення, то ви маєте зайняти якусь позицію. Якщо вашої позиції немає, то ви маєте визнати, що ви окуповані російською федерацією. білорусь на сьогоднішній день повністю під впливом російських військових», – наголосив він.

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста в тому числі й території білорусі. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам.

Залишити відповідь