П’ятниця, 29 Березня, 2024
ПодіїПолітикаСвіт

У Раді Європи розпочинають співпрацю з білорусами

Рада Європи ухвалила рішення про створення контактної групи для співпраці з білоруським суспільством. Ініціативу про створення контактної групи висловлювала перед цим Світлана Тихановська під час зустрічей із генсеком Ради Європи та у виступах перед Парламентською асамблеєю РЄ.

«Раніше Рада Європи відмовилася від контактів із представниками нелегітимного режиму на користь демократичних сил та громадянського суспільства. Це чіткий сигнал білорусам, що Рада Європи не визнає режиму Лукашенка. Водночас Рада має намір співпрацювати з представниками демократичного руху на користь усього білоруського народу», – йдеться у повідомленні у телеграм-каналі Світлани Тихановської, передає ЗІФ.

Контактна група допомагатиме Раді Європи виробити позицію щодо Білорусі, зможе координувати та реалізовувати проекти у рамках різних програм Ради Європи, готувати проекти реформ і демократичних перетворень для нової Білорусі.

До контактної групи увійдуть представники структур Ради Європи, громадянського суспільства та демократичних сил. Склад контактної групи ще у процесі обговорення.

«Дотепер Рада Європи, як і інші міжнародні організації, працювали з країнами через уряди. З ними усе узгоджували та вирішували. Зараз Рада Європи співпрацюватиме лише з демсилами і громадянським суспільством», – прокоментував цю ініціативу спецпредставник Світлани Тихановської з виборів Олександр Шли.

Залишити відповідь