Четвер, 25 Квітня, 2024
ЕкономікаПодіїСвітУкраїна

Зі зберіганням українського урожаю цьогоріч можуть виникнути проблеми

Цього літа зібрали додатково 26 мільйонів тонн. Восени очікують ще 30 мільйонів

Україна має ще десятки мільйонів тонн зерна, а у зв’язку з цьогорічним урожаєм буде ще більше. Про це Польському радіо повідомив міністр сільського господарства України Микола Сольський. На його думку, з його зберіганням можуть бути певні проблеми, передає “Польське радіо”.

Як зазначив очільник українського Міністерства сільського господарства, на початку війни в Україні було 20 мільйонів тонн зерна, призначеного для експорту. Він додав, що в серпні вдалося експортувати понад 4 мільйони тонн. Проте кількість збіжжя продовжує зростати.

«Цього літа ми зібрали додатково 26 мільйонів тонн. Восени очікуємо ще 30 мільйонів».

Україна у співпраці зі своїми сусідами, особливо з Польщею, намагається вивезти надлишки зерна, але головною перешкодою є інфраструктурні причини. Тому зберігання зерна, стало більш важкливою проблемою, ніж зазвичай.

«Є проблема. Частину зерна цього року можна зберігати в спеціальних одноразових ємностях, бо, на жаль, звичайних стандартних силосів недостатньо. Це великі одноразові спеціальні мішки ємністю до 200 тонн».

До початку війни значну частину українського зерна експортували через порти Чорного моря. Після повномасштабної агресії, Росія на кілька місяців заблокував комерційне сполучення з українськими портами. Кілька портів в околицях Одеси відновили свою роботу лише у серпні.  

Залишити відповідь