Четвер, 25 Квітня, 2024
Uncategorized

Кшиштоф Вінклєр: Єлизавета II поєднувала імперські часи із сучасністю

Польський політолог звернув увагу на відданість, з якою королева Єлизавета ІІ виконувала свої обов’язки

Політолог доктор Кшиштоф Вінклєр висловив думку, що королева Великої Британії Єлизавета II, яка померла 8 вересня, поєднувала імперські часи із сьогоденням. Польський експерт звернув увагу на відданість, з якою Єлизавета виконувала свої обов’язки, передає “Польське радіо”.

«Саме так про неї говорили, що обов’язок стосовно держави, стосовно трону, те, що була королевою, ставила завжди на першому місці. Поряд із подружжям герцогів Кембриджських, була найбільшим, можна сказати, ресурсом королівської родини. Здається, саме вона і принц Вільям доклали зусиль до того, що королівська родина після краху популярності наприкінці 90-х років, після подій, пов’язаних зі смертю принцеси Діани, знову здобула визнання британців і ставлення до неї є дуже позитивним», – сказав доктор Кшиштоф Вінклєр.

Єлизавета II почала своє правління 1952 року, була шостою жінкою на престолі Великої Британії і займала цю посаду найдовше в історії Сполученого Королівства – 70 років. 2015 року вона побила рекорд королеви Вікторії, своєї прапрабабусі.

За час її правління уряд у Лондоні очолювало п’ятнадцять прем’єр-міністрів. Коли вона стала королевою, Радянським Союзом ще керував Йосіп Сталін, а прем’єр-міністром Сполученого Королівства був Вінстон Черчілль. Тривало післявоєнне нормування продуктів. Телевізори були рідкістю, жителі Великої Британії почали масово купувати приймачі у зв’язку з коронацією Єлизавети II 1953 року.

Королева Єлизавета II померла у віці 96 років.

Залишити відповідь