Середа, 24 Квітня, 2024
ВійнаУкраїна

Окупанти повністю залишили Кремінну на Луганщині, але ЗСУ ще не зайшли до міста, – Гайдай

Окупанти та колаборанти, які співпрацюють із російською армією, масово залишають територію Луганської області. Місто Кремінне фактично повністю очистилося від супротивника і хоча українські захисники не увійшли на територію захопленого регіону, над будинком мерії вже кілька днів майорить жовто-блакитний прапор, передає OBOZREVATEL.

Про це розповів голова Луганської державної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телемарафону “UA Разом”. Враховуючи колосальні успіхи ЗСУ щодо деокупації у південно-східному напрямку, загарбники вирішили обрати найпростіше для себе рішення.

“Розумієте, вони навіть не звикли оборонятися. У їхній військовій традиції належить нападати на слабшого супротивника і після цього розвивають якийсь наступ. Згадаймо події в Грузії, Чечні, Сирії. До того ж у них низька мотивація. Український солдат мотивований тим, щоб захистити свій будинок і свою сім’ю, а росіяни прийшли в основному, щоб грабувати та мародерити”, – пояснив чиновник.

Також Гайдай додав, що зараз українські захисники ведуть бої за Лиман та землю по периметру. Коли цю територію буде звільнено, до входу до Луганської області – буквально “рукою подати”. Це і стало вирішальним фактором, який кинув росіян у втечу.

Як повідомляв OBOZREVATEL, глава Луганщини вже мовив, як стрімко та стихійно тікають окупанти з регіону, усвідомивши масштаби загрози для себе від ЗСУ. На трасі у бік Росії вже вишикувалася автомобільна колона довжиною 12 км.

Причому втеча почалася не лише з прикордонних зі звільненою Україною територій Луганської області, а й тих населених пунктів, які захоплені з 2014 року і противник там глибоко вкоренився.

Залишити відповідь