Вівторок, 23 Квітня, 2024
ВійнаНа фронтіУкраїна

ЗСУ ведуть успішний контрнаступ на Херсонщині та Харківщині

На тимчасово окупованих і вже звільнених від російських окупантів українських територіях щодня фіксуються криваві воєнні злочини, скоєні солдатами армії РФ

Українська армія витісняє російські війська у Харківській області. Збройні сили України також ведуть успішний контрнаступ на південній ділянці фронту – в Херсонській області, передає “Польське радіо”.

За найновішими даними, наданими президентом України Володимиром Зеленським, з початку вересня українські воїни звільнили від російських окупантів 6 тисяч квадратних кілометрів української території. Окрім звільнених останніми днями стратегічно важливих міст Куп’янська, Ізюму та Балаклії, українській армії також вдалося витіснити росіян із Святогірська – міста, розташованого поблизу важливого православного релігійного центру – Свято-Успенської Святогірської лаври.

«На тимчасово зайнятих та вже звільнених від ворога українських територіях щодня фіксується до двохсот кривавих воєнних злочинів, що скоєні російськими окупантами. Мінна небезпека в звільнених містах та селах залишається високою, понад сімдесят тисяч квадратних кілометрів у десяти областях заміновано боєприпасами та вибуховими речовинами. Сили оборони вживають заходів щодо якнайшвидшого повернення мирного життя в звільнені громади», – інформує Генеральний штаб Збройних сил України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Повідомляється також, що росіяни продовжують штурмувати український Донбас.

Залишити відповідь